وزیر اطلاعات: با مسئولان دوتابعیتی طبق قانون برخورد می‌کنیم هشدار اطلاعات سپاه به سودجویان استخراج ارز دیجیتال کمک‌هزینه ناهار، ایاب و ذهاب و مهدکودک فرزندان کارمندان دولت در سال ۱۴۰۴ ابلاغ شد پزشکیان: به دنبال اصلاح کمی و کیفی محتوا و شیوه‌های آموزش هستیم بازدید سرلشکر سلامی از پروژه‌های مهم عمرانی در مناطق مرزی شمال غرب کشور نوجوان دهه هشتادی مشاور نسل Z استاندار کرمان شد بقائی: سپاه نماد مقاومت و افتخار ملت است حکم اعدام حمید حسین‌نژاد عامل شهادت ۸ مرزبان ایرانی اجرا شد شهادت یکی از نیرو‌های امنیتی مازندران حین مأموریت ابلاغ «اصلاح آئین‌نامه اجرایی متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان» آملی لاریجانی: فعلاً FATF در مجمع تشخیص قابل بررسی نیست انتصاب محسن اسماعیلی به سمت معاونت راهبردی و امور مجلس رئیس جمهور تصویب کلیات طرح اساسنامه سازمان ملی مهاجرت در کمیسیون امنیت ملی مجلس پزشکیان: ساختار تصمیم‌گیری و اجرایی ما کارآمد نیست اعلام جزئیات جدید از مذاکرات عمان

انتخابات الکترونیکی در انتظار تائید شورای نگهبان

انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در حالی جمعه ۱۱ اسفندماه در سراسر کشور برگزار می‌شود که همچنان تکلیف اجرای یکی از بندهای مهم قانون جدید انتخابات مشخص نیست.
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۵ - ۲۷ آذر ۱۴۰۲ - 2023 December 18
کد خبر: ۲۱۸۹۴۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ تنها حدود دو ماه تا انتخابات مجلس شورای اسلامی فرصت باقی مانده و همچنان شورای نگهبان تکلیف برگزاری انتخابات الکترونیکی در یک هشتم شعب انتخاباتی را مشخص نکرده است، این در حالی است که رئیس ستاد انتخابات کشور سیدمحمد تقی شاهچراغی می‌گوید وزارت کشور فهرست شعب مورد نظر برای برگزاری انتخابات الکترونیکی را به شورای نگهبان ارسال کرده است.

 

براساس اعلام وزارت کشور برای انتخابات پیش رو ۶۵ هزار شعبه اخذ رای پیش بینی شده که براساس قانون جدید انتخابات، در حدود ۸ هزار شعبه دارای تعدد کرسی مجلس، انتخابات باید به صورت کاملاً الکترونیکی برگزار شود، البته وزارت کشور برای برگزاری انتخابات الکترونیکی باید ابتدا تائید شورای نگهبان را بگیرد.

 

برگزاری انتخابات الکترونیکی از مواردی بود که در قانون جدید انتخابات از سوی مجلس بر عهده وزارت کشور گذاشته شد. اول مرداد سال جاری بود که هادی طحان‌نظیف، سخنگوی شورای نگهبان از تائید قانون جدید انتخابات در این شورا خبر داد. بر همین اساس مشخص شد که انتخابات اسفندماه با قانون جدید برگزار خواهد شد.

 

بسیاری از نمایندگان مجلس شورای اسلامی معتقدند برگزاری الکترونیکی انتخابات باعث صرفه جویی اقتصادی و کاهش چشمگیر هزینه ها، سهولت در رأی دادن، تسریع در شمارش آرا و حضور و مشارکت بیشتر رأی‌دهندگان خواهد شد.

 

انتخابات الکترونیکی، یک سیستم انتخاباتی است که برای رأی دهندگان این امکان را فراهم می کند تا با بالاترین ضریب حفاظتی و امنیتی، رأی خود را به صورت الکترونیکی انتخاب کنند. در این نوع انتخابات، مراحل رای دادن، شمارش و اعلام آراء به صورت کاملاً مکانیزه و الکترونیکی و با کمک کامپیوتر انجام می شود./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده